Εισαγωγή

Βρεθείτε στην καρδιά της αρχαίας Θήβας, όπου οι ήχοι της μάχης ακόμα αντηχούν μέσα από τις μεγαλοπρεπείς αίθουσες του βασιλείου. Το παιχνίδι “Αντιγόνη: Ένα Παιχνίδι Επιλογών” προσφέρει μια μοναδική διαδραστική εμπειρία που σας μεταφέρει πίσω στην ταραχώδη αυτή εποχή, ξεδιπλώνοντας την τραγική μοίρα των γιων του Οιδίποδα με έναν να σκοτώνει τον άλλο.

Η Καινοτόμος Προσέγγιση του Παιχνιδιού

“Αντιγόνη: Ένα Παιχνίδι Επιλογών” δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, αλλά μια εκπαιδευτική διαδρομή μέσα από την ελληνική τραγωδία, ενσωματώνοντας την ένταση των αποφάσεων με βαθιά, αφηγηματικά οδηγούμενο περιεχόμενο. Αναπτύχθηκε από την εταιρεία Filippos Petrikkos Webcore Developers LTD και σχεδιάστηκε από τον Olsi Milla της Cubinamics, το παιχνίδι φέρνει μια φρέσκια προοπτική στα αρχαία κείμενα, καθιστώντας τις ιστορίες των ελληνικών τραγωδιών προσβάσιμες και ελκυστικές για ένα σύγχρονο κοινό.

Συντελεστές στο Βασίλειο της Θήβας

Το παιχνίδι περιλαμβάνει τις φωνητικές ερμηνείες των Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Φιλίππου Ψαρράκου και Ιωάννας Τσιγκουρλά, που δίνουν ζωή στους χαρακτήρες με συναισθηματικό βάθος και αυθεντικότητα. Το σενάριο, δημιουργημένο από τους Βαγγέλη Λεμπέση, Σπύρο Κριτσίκη και Γιώργο Δ. Λεμπέση, παραμένει πιστό στην αρχική τραγική ουσία ενώ προσαρμόζεται για διαδραστική μορφή. Η επιμέλεια ήχου από τον Γιώργο Α. Λεμπέση προσθέτει μια ακόμη διάσταση στην εμβύθιση, περιβάλλοντας τους παίκτες στα ατμοσφαιρικά βάθη της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.

Εκπαιδευτική Αξία και Χρηματοδότηση

Αυτό το έργο είναι μέρος της πράξης “Από το Μουσείο στο Θέατρο: Ανιχνεύοντας τη θεατρική Πράξη της αρχαίας τραγωδίας”, το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους. Αυτή η πρωτοβουλία τονίζει την εκπαιδευτική δυνατότητα της ενσωμάτωσης της κλασικής εκπαίδευσης με τη σύγχρονη τεχνολογία, ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές εμπειρίες και την εκτίμηση για τους αρχαίους πολιτισμούς.

Κλείσιμο

Είτε είστε φοιτητής κλασικών σπουδών, λάτρης της διαδραστικής αφήγησης, είτε κάποιος που γοητεύεται από τους αρχαίους πολιτισμούς, το “Αντιγόνη: Ένα Παιχνίδι Επιλογών” υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά της ελληνικής τραγωδίας, όπου οι αποφάσεις σας θα γράψουν το επόμενο κεφάλαιο της ιστορημένης ιστορίας της Θήβας.